De scholen zijn weer begonnen!

De scholen beginnen weer en de zomervakantie is ten einde. Dit betekent dat de drukte in het verkeer weer zal toenemen. De meeste kinderen zullen hun vaste (of nieuwe!) route naar school lopend of fietsend afleggen. Grote groepen kinderen, slingerende fietsers en onvoorspelbare manoeuvres; als verkeersdeelnemers moeten we allemaal wennen aan deze omstandigheden. Dit is een goede reden om de komende maand extra alert te zijn in het verkeer.

 

Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Enerzijds omdat zij de gevaren vaak niet of nauwelijks goed kunnen inschatten, anderzijds omdat de gevolgen van een aanrijding voor hen ernstig kunnen zijn. Bij kinderen tot 14 jaar wordt de letselschade voor 100% vergoed. Dit is onlangs opnieuw bevestigd door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Bij kinderen vanaf 14 jaar wordt in ieder geval voor 50% van de letselschade vergoedt.

 

In 2024 vinden 1 op de 5 fietsongelukken in Nederland plaats in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. In relatie tot het aantal inwoners staat echter Leiden op nummer 1. Bij bijna 60% van de fietsongelukken is een auto betrokken. De zwakke verkeersdeelnemer, ofwel de fietser, wordt dan wettelijk beschermd en de automobilist is meestal aansprakelijk: bron Independer (https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/fietsongevallen-2024).

 

Heeft jouw kind of heb jij letsel opgelopen bij een verkeersongeluk en heb je hulp nodig bij het verhalen van je letselschade? Neem dan vrijblijvend contact op met Cure Letselschade. Ik help je graag - geheel kosteloos - om de schade vergoed te krijgen!

education-1545578__480 education-1545578__480