In 2019 is de Wet Affectieschade van kracht geworden. Deze wet maakt het mogelijk voor naasten van slachtoffers en voor nabestaanden, om een vergoeding te vragen van de aansprakelijke partij als compensatie voor het verdriet dat ook zij hebben geleden. Verzekeraars hebben dit eerste jaar ongeveer zes miljoen euro aan affectieschade uitgekeerd. Dit blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars (https://www.verzekeraars.nl/publicaties/actueel/verzekeraars-keerden-circa-zes-miljoen-euro-uit-aan-affectieschade).
Met het van kracht worden van de Wet Affectieschade per 1 januari 2019 werd gehoor gegeven aan de brede maatschappelijke wens om affectieschade voor (nabestaanden van) slachtoffers wettelijk te regelen.
Voor welke gevallen
Niet in iedere letselschade kan een beroep op de wet worden gedaan, er moet namelijke sprake zijn van ‘ernstig en blijvend letsel’ bij het slachtoffer of van ‘overlijden’. Het gaat dus om letsel met uitzonderlijke zware gevolgen voor de betrokkene en zijn omgeving.
In zaken waarin door Cure Letselschade voor cliënten een beroep is gedaan op de Wet Affectieschade, is de ervaring dat afwikkeling hiervan snel en met respect voor betrokkenen verloopt.
Wil je meer weten over de Wet Affectieschade of heb je een andere vraag over jouw letselschade, neem dan gerust contact op met Cure Letselschade. Ik help je graag!
Wanneer je mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) neem ik binnen 24 uur contact op. Je kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.
Mr. E. (Eric) Grendel